Tarjoamani palvelut

Tutustuessasi hoitoihin, huomioithan että löydät hieronnan vasta-aiheet sivun alaosasta.

Ensimmäisellä hoitokerralla asiakas täyttää esitietolomakkeen ja käymme läpi asiakkaan toiveet ja mahdolliset kehon ongelmakohdat. Esitietolomakkeen täyttö ja alkuhaastattelu ei kuluta hieronnalle varattua aikaa.

Huomioithan, että Hierontahuone Pietra käyttää puhtaita hierontaöljyjä jotka ovat pääasiassa laadukasta luomukosmetiikkaa. Asiakas voi valita tuoksuttoman perusöljyn tai tuoksuvan aromaattisen öljyn (eteeriset öljyt) oman mieltymyksen ja tarpeen mukaan.

Muistathan juoda runsaasti vettä ja antaa kehosi levätä kaikkien hoitojen jälkeen.Klassinen hieronta

Hieronta on hyvin vanha hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsin tehtyä pehmeiden kudosten muokkausta. Klassisessa hieronnassa käytetään mm. sively-, hankaus- ja puserteluotteita. Hieronnassa käytetään öljyä tai voidetta joka levitetään hierottavalle alueelle. Klassisen hieronnan vaikutukset on moninaiset, pääasiassa hieronnan vaikustus perustuu kudosten aineenvaihdunnan vilkastumiseen. Hieronnan tarkoituksena on laukaista lihasten jännitystiloja ja vähentää niistä aiheutuvia kipuja, tai toimia ennaltaehkäisevänä hoitona.  

Klassinen hieronta sopii sinulle esimerkiksi silloin, jos kärsit niska-, hartiasäryistä tai jännityspäänsärystä, koet, että nikamiesi tai niveltesi liikeradat ovat rajoittuneet tai olet stressaantunut. Ja vaikka sinulla ei olisi mitään vaivoja kehossasi, voit tulla hierontaan pelkästään rentoutumaan.


Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on klassista hierontaa kevyempi ja lempeämpi tapa rentouttaa lihaksia tai hoitaa stressaantunutta kehoa ja mieltä. Hieronnassa iholle asetetaan lämpimiä basalttikiviä, sileät kivet liukuvat öljytyllä iholla pehmeästi luovuttaen lämpöä jopa 3 cm syvyyteen. Syvälle painautuva lämpö luo kehollesi ainutlaatuisen ja syvän rentoutuksen ja saattaa olla apuna myös unettomuuteen.

Selän alueen kuumakivihieronnassa käsitellään selkä, niska-hartia-alue, sekä pää.

Jos haluat käytettävän kuumia kiviä kokovartalohieronnassa, varaa silloin klassinen hieronta 90min tai 120 min, kerro aikaa varatessasi, että haluat kuumat kivet tehostamaan hoitoasi.  Hieronta tapahtuu tällöin klassisen hieronnan ottein, mutta osa hoitoa toteutetaan kuumilla kivillä. Hoidon hinta +10e.


Hunajahieronta

Hunajahieronnassa hunaja sivellään hoidettavalle ihoalueelle ja lihakset hierotaan pehmeiksi. Tämän jälkeen hunajaa poistetaan iholta tassuttelevin ottein. Hunajahieronta voi tuntua nipistelevältä, jopa jonkin verran kivuliaalta minkä vuoksi osa hoidosta voidaan toteuttaa perinteisin klassisen hieronnan ottein öljyä käyttäen. Hoidon lopuksi hoidettava alue peitellään kosteilla, lämpimillä pyyhkeillä joilla hunaja myös pestään pois.

Hunajahieronta mm. parantaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa, lihas- ja nivelvaivoja. Se nopeuttaa kuona-aineiden poistumista ja vähentää selluliittia. Hunajahieronnasta voi olla apua myös pieniin vilustumisoireisiin, akneen, sekä hormonaalisiin vaivoihin.

Hunajahieronta ei sovi hunaja-allergikoille, diabeetikoille, lapsille, eikä raskaana oleville. Huomioithan myös, että runsas ihokarvoitus tekee hoidosta todella kivuliaan. Myös muut hieronnan vasta-aiheet huomioidaan ennen hoidon aloittamista. Hunajahieronta saattaa jättää iholle pinnallisia verenpurkaumia jotka paranevat muutamassa päivässä.

45 minuuttia-puolihieronta. Käsitellään esimerkiksi selän, niska-hartiaseudun, sekä olkavarsien alueita tai jalat, pakarat. 90 minuutin hoito sopii koko vartalolle. Myös kasvot ja vatsa on mahdollista hoitaa hunajalla. Hoidettavat alueet valitaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Hunajahieronnan jälkeen iho on puhdas ja pehmeä. Lämpö säilyy hoidettavalla alueella useita tunteja hieronnan jälkeen. 


Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava, rauhoittava ja ajatuksia kirkastava hoito. Päähieronta vilkastuttaa verenkiertoa, helpottaa päänsärkyä ja rentouttaa hartioiden ja niskan jännitystä. Hieronnan aikana käsitellään kevyin ottein yläselkää, käsivarsia, kasvoja ja päätä. Vaikka hieronta keskittyy vartalon yläosaan, sen vaikutukset ulottuvat koko kehoon. Hoito viimeistellään hellävaraisella, alkoholittomalla luomu kukkaisvedellä, joka antaa raikkaan ja voimaannuttavan tunteen kasvoille.

Hieronnan aikana asiakas istuu penkillä kynttilöin valaistussa tilassa. Suositeltavaa on pukea päälle ohut pitkähihainen paita. Hiukset avataan ja korut poistetaan hoidon ajaksi. Saavuthan hoitoon ilman raskasta meikkiä ja vältä runsasta muotoilutuotteiden käyttöä ennen hierontaa.


Imukuppihieronta

Imukuppihieronta on kiinasta lähtöisin oleva, ikivanha hoitomuoto.  Kyseessä on erittäin tehokas hoito, joka mm. kiihdyttää aineenvaihduntaa, sekä verenkiertoa ja hoitaa lihasjännitystä. Imukuppihieronnan teho perustuu erikoismuotoillun kupin aikaansaamaan alipaineeseen joka kohottaa kupin alla olevan ihon ja pehmytkudoksen kupin sisään. Alipaineen vaikutus näkyy iholla heti punoituksena ja mahdollisina verenpurkauksina. Iholle saattaa hoidon jälkeen jäädä mustelmia, jotka ovat vaarattomia ja häviävät muutaman päivän kuluessa. Hoito on lempeä ja miellyttävän tuntuinen.

Hoidon jälkeen iho ja hoidetun alueen lihakset tuntuvat rentoutuneelta ja lämpimältä. 

Imukuppihierontaa voidaan käyttää myös klassisen hieronnan yhteydessä tehostamaan hoitoa.


Kuivakuppaus

Kuivakuppaus eroaa imukuppihieronnasta niin, että kupit asetellaan hoidettavalle alueelle ja annetaan vaikuttaa paikallaan noin puoli tuntia. Kuivakuppausta voidaan hyödyntää myös hieronnan yhteydessä esimerkiksi niin, että hierotaan asiakkaan selkä ja hoidetaan samanaikaisesti kyynärpään, pohkeiden tai muun hierottavan alueen ulkopuolella olevan alueen kiputiloja tai kireyksiä.

30 minuutin kuivakuppaushoidoissa hoidetaan selän ja/tai niskan aluetta, sopii erityisesti Tension neck-oireiluun, mutta auttaa ihmistä myös pysähtymään tähän hetkeen ja käsittelemään erilaisia tunteita. Hoidon aikana saat myös kevyen hieronnan jalkaterien ja pohkeiden alueelle.  60 minuutin kuivakuppaus tehdään alavartalolle hoitaen 30+30 minuuttia alavartalon etu- ja takapuoli. Hoidon aikana hierotaan kevyesti kädet, hatriat ja pää.

Hoito on todella tehokas tapa rentouttaa lihaksia, mutta sen avulla voit myös rauhoittua, juurruttaa itsesi olemaan tyytyväinen ja nauttimaan tästä hetkestä. Hoidossa käytetään eteerisiä öljyjä tai yrttejä asiakkaan tarpeen mukaan. Muista hoidoista poiketen kuivakuppaus sopii myös revähtäneelle lihakselle tai sillä voidaan hoitaa flunssaa oireiden ilmaantuessa, hoito voidaan tehdä myös kuumeiselle. Flunssahoidon yhteydessä käytetään esimerkiksi sipulia, inkivääriä ja kurkumaa. 

Kuivakuppauksen vaikutus tehostuu jos aloitat hoitosi kolmen kerran sarjana jossa hoito toteutetaan noin viikon välein. 


Äänimaljahoito ja sointukylpy

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä jonka vaikutus perustuu myötävärähtelyyn, sekä ääniaaltoihin. Hoito soveltuu monenlaiseen käyttötarkoitukseen, se mm. rauhoittaa, syvärentouttaa, auttaa stressin hallinnassa, ahdistuksessa ja kehon jännitystiloissa. Äänimaljahoidolla voidaan saada helpotusta kiputiloihin, uniongelmiin, vaihdevuosioireisiin..

Hoidossa käytetään käsintaottuja Tiibetiläisiä äänimaljoja, lisäksi käytän hoidoissa sadekeppiä, gongia, kristallimaljaa, koshia, sekä tingshoja. Maljoja soitetaan sekä asiakkaan ympärillä, että kehon päälle asetettuina.

Hoidon aikana asiakas on hoitopöydällä makuuasennossa peiteltynä, hoitoon tullessa kannattaa päälle pukea mukavat vaatteet jotka päällä on helppo rentoutua. Ennen hoidon alkua käymme läpi asiakkaan toiveita hoidolta. Äänimaljahoito ei sovi asiakkaalle jolla on käynnissä olevat syöpähoidot, muuten hoito sopii kaikille, mutta hoitoon tullessa on hyvä kertoa mahdollisista sairauksista. Kuume, flunssa tms infektio on este hoidolle.

Äänimaljahoidon kesto on 60 minuuttia, lapsille hoito tehdään lyhyempänä (kysy lisää aikaa varatessasi). Äänimaljahoito voidaan tehdä myös parihoitona tai sointukylpynä ryhmille, jolloin asiakkaat makaavat lattialla joogamattojen päällä. Sointukylvyn aikana maljoja ei aseteta keholle vaan maljoja soitetaan ympäröivässä tilassa. Sointukylvyn kesto noin 75 minuuttia sisältäen alustuksen.

Sointukylpy sopii kaveriporukoiden tapaamisiin, työhyvinvointipäiviin, polttareihin... Hierontahuoneella sointukylpy voidaan tehdä max 6 hengen ryhmille. Jos haluat tilata sointukylvyn omalle porukallesi niin pyydä tarjous viestillä yhteydenottolomakkeen kautta. Laita viestiin ryhmän koko, ajankohta ja sijainti missä sointukylpy tehtäisiin. Pyynnöstä suunnittelen ryhmille myös metsäsointukylpyjä (säävaraus).Gua sha -hieronta

Gua sha on kasvojen ja vartalonhoitoon käytettävä lasta tai kampa. Hierontahuone Pietran Guashat on kivisiä, ne on tehty mm. ruusukvartsista, jadesta ja ametistista.

Gua sha -hierontaa voidaan toteuttaa koko vartalolle, erityisen tehokas se on hoidettaessa niska-hartiaseudun kireyksiä.

Niska-hartiaseudun tehohoito tehdään istuen, sen aikana Guashaa hangataan öljytyllä iholla hoitaen lihasjännitystä sekä erilaisia kiputiloja. Hoito on tehokas apu niska-hartiaseudun ongelmiin, sekä päänsärkyyn. Hoidettavalle ihoalueelle saattaa jäädä pinnallista verenpurkaumaa, joka paranee muutamassa päivässä. Jo yksi hoitokerta on tehokas, mutta Gua sha-hierontaa voidaan tehdä myös sarjahoitona 3-6 päivän välein. Hoitokertojen välissä on kuitenkin odotettava ihon punoituksen ja mahdollisten verenpurkaumien paranemista.

Gua shalla ja kivirullilla tehtävä kasvojen hieronta rentouttaa lihaksia ja tukee kasvojen verenkiertoa. Se kirkastaa ja tasoittaa ihoa ja saa koko kehon ja mielen rentoutumaan. Kasvojen lisäksi hoidon aikana hierotaan kevyesti myös pään, hartioiden ja rintakehän aluetta. Hoito olisi parasta tehdä meikistä puhdistetuille kasvoille.

Asiakkaan varatessa aikaa Gua sha -hierontaan, käydään läpi toiveet hoidettavasta alueesta ja hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeet huomioiden. Hoitoon voidaan yhdistää myös tasapainottavien kivien energiaa asiakkaan niin toivoessa. Hierontahuoneella myös myynnissä pieni määrä hoitavia voimakiviä.Hieronnan vasta-aiheet

Huomioithan aikaa varatessasi, että hieronnalle on myös vasta-aiheita joiden vuoksi hieronta ei sovi kaikille tai hierontaa ei voida suorittaa kaikille kehon alueille. Alla listattuna yleisimpiä esteitä hieronnalle. Jos olet epävarma soveltuuko jokin hoito sinulle, voit varmistaa asian aikaa varatessasi tai epäselvissä tapauksissa voit pyytää hoitavalta lääkäriltä kirjallisen todistuksen soveltuvuudesta hoitoihin.

Yleisiä esteitä hieronnalle:

- Akuutit paikalliset tulehdukset, aktiivinen nivelreuma

- Kuume, flunssan oireet, vatsatauti tms.

- Antibioottikuuri

- Avohaavat, tarttuvat ihotaudit tai infektio iholla, este kyseisen alueen käsittelylle.

- Verenvuototauti

- Pahanlaatuiset kasvaimet, huomioi varoaika viisi vuotta hoitojen päättymisen jälkeen

- Alkoholin tai muiden päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena tai krapulassa ei hierota

- Hierottavan alueen suonikohjut, myös leikatut

- Hierottavan alueen akuutti trauma

- Sydänvika (aina lääkärin hyväksyntä hieronnalle)

- Kohtausoireinen epilepsia, hoitamaton diapetes

- Tuoksuyliherkkyys huomioitava, koska hoitohuoneessa käytetään eteerisiä öljyjä